مجله تکنوکار / مطالبی درباره تکنولوژی های جدید در صنایع

تکنولوژی ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته

مجله تکنوکار / مطالبی درباره تکنولوژی های جدید در صنایع

تکنولوژی ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته

DVR خودرو چیست و نصب دی وی ار خودرو


دستگاه‌های دی‌وی‌آر سیار اشاره به سیستم‌های تصویربرداری دیجیتالی مستحکم دارد. این سیستم ها اختصاصا برای اقدامات امنیتی و نظارتی داخل خودرو حین حرکت طراحی شده‌اند. امروزه این دستگاه‌ها با یک سری قابلیت‌های تمام و کمال مشابه با آنچه در دوربین‌های مداربسته حرفه‌ای دیده می‌شد به همراه چند ویژگی دیگر جهت نصب آن در خودرو، به کاربران عرضه می‌شوند. کیفیت ضبط عالی در سرعت فریم بالا و همچنین تجهیز شدن به آخرین نسخه فشرده‌سازی H.264 همگی در این DVR خودرو  منظور شده است.

 
 

1- DVR ماشین چیست؟

دستگاه دی‌ وی‌ آر به خوبی از چند آپشن ضبط هوشمند، روش‌های سرچ، حالت‌های پلی‌بک و بخصوص امکانات صادراتی پشتیبانی می‌کند. گذشته از این امکانات دستگاه در سایزهای مختلف از جمله 4، 8، 16 کاناله و دیگر کانال‌های ترکیبی قابل دسترس مشتریان قرار دارد.

در دستگاه DVR ،تعدادی ورودی دوربین وجود دارد که بسته به نیاز می توان تهیه و به آن متصل کرد. تصاویر ارسالی از دوربین، بسته به کیفیت دوربین دارای حجم متفاوتی از لحاظ بسته‌های اطلاعاتی است. دستگاه‌های DVR وظیفه دارند که اطلاعات ارسالی از دوربین را فشرده کرده و با فرمت‌های استاندارد در حافظه جانبی دستگاه بایگانی نمایند.

دستگاه DVR خودرو به خوبی از چند آپشن ضبط هوشمند، روش‌های سرچ، حالت‌های پلی‌بک پشتیبانی می‌کند. گذشته از این امکانات دستگاه در سایزهای مختلف از جمله 4، 8، 16 کاناله و دیگر کانال‌های ترکیبی قابل دسترس مشتریان قرار دارد.

 
 
 

2- کاردبرد دی وی ار خودرو

 

این دستگاه ها نیز همانند دوربین های خودرو به عنوان ابزار نظارتی خودرو می باشند. چه هنگامی که شما در خودرو هستید چه در زمان هایی که خودرویتان پارک است.

اما عمده تفاوتی که دی وی آر خودرو با دوربین های خودرو دارد این است که محدودیت هایی که در دوربین های خودرو وجود دارد در DVR خودرو نیست.

 
dvr خودرو
 
 
 
 

3- ویژگی های DVR خودرو

تمام مزیت هایی که در دوربین های خودرو وجود دارد در دستگاه های DVR خودرو نیز وجود دارد. از جمله اینکه :

  • داشتن مدرکی دال بر مقصر نبودن در تصادف ها …
  • جلوگیری از کلاه برداری شیادانی که سعی دارند با صحنه سازی تصادف از شما اخاذی کنند .
  • مچ گیری از کسانی که در پارکینگ به خودرویتان آسیب میزنند و روی بدنه خودرو خط می اندازند …
  • تحت نظر داشتن خودرو هنگامی که آن را در اختیار کس دیگری قرار می دهید.
  • و یا ثبت تصاویر به یادماندنی و خاطره انگیر در مسافرت ها و گردش ها
 
 
 

4- جاسازی DVR خودرو

این دستگاه به شکل نامحسوس در خودرو جاسازی می شود به گونه ای که فقط مالک خودرو از محل قرارگیری آن مطلع باشد و کسی متوجه آن نشود. همچنین بسته به بودجه و نیاز کاربر می توان کیفیت دوربینی که قرار است به دستگاه DVR وصل شود را انتخاب کنید. می توانید دوربین های با کیفیت بالا و با قابلیت دید در شب تهیه و استفاده کنید و یا دوربین های اقتصادی تر با کیفیت متوسطی را در نظر بگیرید.
بعلاوه اینکه دوربین های این دستگاه ها بر خلاف دوربین های خودرو به شکلی کوچک و ظریف هستن که می توان بدون جلب توجه در خودرو نصب شوند و به صورت نامحسوس از داخل و بیرون خودرو فیلمبرداری کنند. در برخی از DVR های خودرو امکان اتصال به اینترنت و وای فای وجود دارد که بدین ترتیب امکان انتقال تصویر را خواهید داشت. در این صورت می توانید تصاویر را به صورت لحظه ای و آنلاین در گوشی موبایل یا کامپیوتر مشاهده کنید.

 
 
 

5- نصب و راه اندازی دستگاه DVR

 

  • دستگاه DVR اتومبیل را نمی‌توان مستقیم روی بدنه خودرو نصب کرد. محفظه دی وی آر باید از بدنه خودرو عایق بندی شده باشد. استفاده از پوشش یا باکس محافظ خارجی جهت جلوگیری از نفوذ آب و گرد و غبار ضروری است.
  • نصب افقی به توصیه کارخانه مجاز است.
  • به منظور آگاهی از نحوه عملکرد دستگاه و دریافت سیگنال مادون قرمز، دوربین دید در شب (چراغ LED ) بر روی پنل جلویی دستگاه دی‌ وی‌ آر می‌بایست به سمت بیرون نصب گردد.
 
 
 

6- چند نکته در مورد نصب دستگاه دی وی ار اتومبیل

  • تفکیک دستگاه از بدنه خودرو جهت رفع تداخل نویز: زمان نصب دستگاه دی‌ وی‌ آر در وسایل نقلیه گازسوز 12 ولتی، باید به عایق‌بندی آن توجه داشته باشید. برق دستگاه را مستقیم از باتری خودرو تامین کنید و موقع نصب حتما از قرار گرفتن محافظ نوسان برق و فیوز بین دستگاه دی‌ وی‌ آر و باتری اطمینان حاصل کنید.
  • به قطبش سوئیچ کنترل برق توجه داشته باشید. نحوه تست قطبش: سوئیچ کنترل را از برق بکشید، سیمی از قطب منفی باتری بگیرید و آن را با دستگاه مولتی‌متر دیجیتال تست کنید. یک سر سیم را به قلم سیاه و قلم قرمز مولتی‌متر را به بدنه خودرو وصل کنید. اگر مدار کار می‌کند بدین معناست که سوئیچ کنترل برق خودرو مثبت است و اگر مدار کار نکرد، سوئیچ کنترل منفی است.
  • درصورتی ‌که سوئیچ کنترل خودرو منفی است، لازم است به مسئله عایق‌بندی بین دی‌ وی‌ آر (دوربین مدار بسته داخل ماشین) و لوازم جانبی رسیدگی کنید.
  • در مورد خودروهایی که با باتری 12 ولتی کار می‌کنند رسیدگی به عایق‌بندی بین دستگاه دی وی آر و لوازم جانبی آن بسیار ضروری است.
 
 
 

7- جی پی اس خودرو

جی پی اس (GPS) یا مکان یابی نیز قابلیتی هست که در برخی از DVR خودرو ها قرار گرفته که در این صورت می توانید از محل خودرو و مسیرهای طی شده توسط خودرو آگاه شوید. همچنین پورت خروجی تصویر نیز این امکان را به شما خواهد داد که در صورت تمایل تصاویر دوربین ها را در نمایشگر خودرو داشته باشید.

 
 
 

8- رابط آنتن (GPS/WIFI/3G)

دستگاه‌هایی که به عملکردهای وای فای، GPS و 3جی مجهز هستند یک آنتن به همراه محصول به مشتریان عرضه خواهد شد. در اینجا برخی نکات درخصوص نصب آنتن را مطرح می‌کنیم:

  • برای اینکه آنتن خوب سیگنال دهد توصیه می‌شود آن را بر روی سقف خودرو نصب کنید.
  • برای حفظ سلامت کاربر توصیه می‌شود از روکش محافظ اکسترنال استفاده کنید.
  • امکان ندارد دو آنتن با هم تداخل پیدا کنند.
  • درصورتی‌ که امکان نصب آنتن در بیرون از وسیله نقلیه وجود ندارد (زیرا برخی شرکت‌های اتوبوسرانی یا راننده‌ها با سوراخ کردن سقف خودرو موافق نیستند. در این شرایط آنتن باید داخل خودرو نصب گردد و از سیگنال دهی خوب آن اطمینان حاصل شود.
 
 
 

9- نحوه وصل کردن آنتن GPS

برای بهتر دریافت کردن سیگنال‌های ماهواره‌ای آنتن GPS باید بر روی وسیله نقلیه نصب گردد. درصورتی‌که ایجاد سوراخ در سقف خودرو ممنوع شده است، در این صورت لطفا کابل GPS را از بیرون وسیله نقلیه بگیرید (کابل قابل رویت نباشد).
آنتن GPS خاصیت آهنربایی دارد و می‌توان آن را به بدنه فلزی سقف خورد چسباند. آن را با چسب شیشه در جای خود ثابت نگه دارید و سمت سیاه رنگ آنتن می‌بایست به سمت بالا باشد.
نحوه نصب آنتن 3G
این آنتن را به شیشه یا روکش پلاستیکی خودرو وصل کنید، اما نه به بدنه فلزی چراکه بر دریافت سیگنال ارتباطی تاثیر می‌گذارد.

 
 
 

 

10- نحوه وصل کردن سیستم آلارم

سیستم آلارم (دکمه هشدار) یکی از عملکردهای ورودی سنسور I/O دستگاه دی‌ وی‌ آر محسوب می‌شود. این عملکرد جهت برطرف کردن برخی مشکلات اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای نمونه اگر تصادفی اتفاق بیفتد، راننده یا سرنشینان می‌توانند با فشار دادن این دکمه ویدئو آلارم را از طریق شبکه 3جی به سرور اصلی ارسال نمایند. استفاده از سیستم آلارم در اتوبوس بسیار مرسوم است. از 2 دکمه هشدار مختلف در اتوبوس استفاده می‌شود. یکی برای راننده و دیگری برای مسافر.


 

1.      سیستم های امنیتی   هوشمند سازی خانه     اسمارت سکیوریتی     شهر هوشمند

تفاوت DVR و NVR چیست (ظاهری و فنی)


دستگاه NVR و DVR هر دو عملکرد یکسانی دارند اما در نحوه و نوع دوربین های مورد استفاده متفاوت هستند. بطور کلی DVR و NVR هر دو وظیفه ضبط فیلم را بر عهده دارند. NVR مخفف کلمه Network Video Recorder یا ضبط کننده ویدئویی شبکه است و با نام دستگاه ضبط کننده تحت شبکه نیز شناخته می شود. در مقابل DVR مخفف Digital Video Recorder یا ضبط کننده ویدئویی دیجیتال است. با ما همراه باشید تا به طور جزی با تفاوت DVR و NVR و مطالب زیر آشنا شوید:

  • مقایسه DVR و NVR در یک نگاه
  • کارکرد دستگاه DVR چیست؟
  • کارکرد دستگاه NVRچیست؟
  • تفاوت ظاهری DVR و NVR
  • DVR بهتر است یا NVR
  • DVR بخرم یا NVR
 
 

مقایسه DVR و NVR در یک نگاه

تفاوت NVR و DVR در نحوه پردازش داده های ویدئویی است. سیستم DVR داده های ویدئویی را در دستگاه ضبط کننده پردازش می کند. در حالی که سیستم NVR ، داده ها را در دوربین رمز گزاری و پردازش می کنند. سپس آن ها را برای پخش به دستگاه ضبط که وظیفه ذخیره سازی و مشاهده از راه دور را بر عهده دارد، ارسال می کند.

از آنجایی که دستگاه ها، داده ها را به شیوه های متفاوتی اداره می کنند، مشخصا به انواع مختلف دوربین نیاز دارند. دستگاه های NVR از دوربین های تحت شبکه پشتیبانی می کنند. در حالی که دستگاه های DVR از دوربین های آنالوگ و آنالوگ اچ دی پشتیبانی می کند.

 
 
 

کارکرد دستگاه DVR چیست؟

 

قبل از توضیحات بیشتر در مورد تفاوت DVR و NVR سعی می کنیم کارکرد هریک را جداگانه توضیح دهیم. دوربین های مورد استفاده در سیستم های DVR، دوربین های آنالوگ و آنالوگ اچ دی می باشند. این دوربین ها به لحاظ قیمت بسیار به صرفه تر از دوربین های تحت شبکه هستند. اما انعطاف پذیری دستگاه های DVR برای استفاده از انواع مختلف دوربین ها بسیار پایین تر است.
در سیستم DVR، دوربین ها، امواج آنالوگ را به ضبط کننده منتقل می کنند. سپس پروسه پردازش تصاویر صورت می گیرد. البته DVRهای جدید توانایی ارسال تصاویر بر بستر اینترنت را نیز دارند. از جمله مزیتی که این DVR جدید دارند، پیچیدگی کمتر آنها نسبت به سیستم NVR می باشد.

 
dvr چیست
 

 در سیستم های DVR، کاربر باید هر دوربین را مستقیما به ضبط کننده متصل کند. همچنین، در سیستم DVR، دستگاه برق دوربین ها را تامین نمی کند. برای اتصال هر دوربین، احتیاج به یک تقسیم کننده است تا بتواند برق دوربین را تامین کرد.

در سیستم DVR، تصاویر از طریق کابل کواکسیال مستقیما به دستگاه ضبط منتقل می شوند. سپس تصاویر ضبط شده، پردازش می شوند.

 
 
 

کارکرد دستگاه NVR چیست؟

 

 

سیستم های مبتنی بر NVR، تصاویر را روی دوربین ها پردازش می کنند. بدین ترتیب دوربین های مورد استفاده در سیستم NVR بسیار مقاوم تر از دوربین های موجود در سیستم های DVR هستند. این سیستم ها از دوربین های IP استفاده می کنند که به تنهایی یک دستگاه مستقل برای گرفتن تصویر است.

 
قیمت ان وی آر 4 کانال هایک ویژن
 

 هر دوربین IP، شامل یک چیپ ست می باشد که توانایی پردازش و انتقال داده های ویدئویی را به دستگاه ضبط کننده دارد. بر خلاف دوربین های آنالوگ، دوربین های IP معمولا از توانایی ضبط و انتقال صدا نیز برخوردارند. هرچه دوربین های IP از لحاظ سخت افزاری قوی تر باشند، دارای قابلیت های هوشمند و تجزیه تحلیلی بیشتری نیز می باشند.
همانند سیستم DVR، در دستگاه NVR نیز دوربین ها توسط یک کابل به دستگاه ضبط کننده وصل می شوند. هر چند این اتصال به شیوه ای کاملا متفاوت صورت می گیرد. سیستم های NVR برای انتقال داده ها از کابل های CAT6 و CAT5 استفاده می کنند.
سیستم های NVR بطور کلی منعطف تر از سیستم های DVR هستند به این علت که دوربین ها لزوما به صورت فیزیکی به دستگاه ها متصل نمی شوند و تنها باید در یک شبکه قرار بگیرند. ضبط کننده های NVR یک سیگنال دیجیتال را از دوربین ها دریافت می کنند و کیفیت فیلم های ضبط شده به همان وضوح تصاویر دریافتی می باشد. از آنجایی که کابل ها سیگنال های صوتی را نیز دریافت می کنند، تمامی دوربین های IP که دارای میکروفن هستند، می توانند صدا را هم دریافت کنند.

 
 
 

تفاوت ظاهری DVR و NVR

از نظر ظاهری تفاوت DVR و NVR بسیار مشخص است. دستگاه ان وی آر دارای پورت های شبکه RJ45 می باشد. اما دستگاه دی وی ار دارای درگاه کواکسیال می باشد. در شکل زیر می تواند تفاوت ان وی ار و دی وی ار، از نظر ظاهری مشاهده کنید.

 
 

DVR بهتر است یا NVR

 

در این قسمت به طور جزئی تر تفاوت DVR با NVR را بررسی می کنیم. به این ترتیب شما می توانید با توجه به نیاز کاربری که دارید راحت تر انتخاب کنید:

 

1- انعطاف پذیری

کلا سیستم های امنیتی مبنی بر DVR، از نظر نوع دوربین و گزینه های نصب از انعطاف پذیری کمتری نسبت به NVRها برخوردار هستند. در حالی که سیستم های NVR می توانند دوربین های امنیتی سیم دار و بی سیم را ادغام کنند. سیستم های DVR فقط می توانند از دوربین های امنیتی سیمی استفاده کنند.

 

2- نحوه پردازش تصاویر

 

برخلاف سیستم DVR، دستگاه NVR تصاویر ویدئو را پردازش نمی کند. این مرحله توسط دوربین ها به طور کامل انجام می شود و دستگاه تنها وظیفه ذخیره و نمایش ویدئو هارا بر عهده دارد. این مساله نشان دهنده پیشرفته بودن دوربینهای IP نسب به دوربین های آنالوگ است.

 

3- نحوه پشتیبانی و ذخیره اطلاعات

 

پشتیبانی از نوع ذخیره سازی هم در این دو دستگاه متفاوت است. دستگاه NVR می تواند هم بروی هارد دیسک و هم بر روی شبکه و حتی بدوی تجهیزات جانبی فضای ذخیره سازی نظیر هارد پرتابل (eSATA) عملیات ذخیره سازی را انجام دهد.
علاوه بر مورد بالا، هر دستگاه ضبط می تواند از ظرفیت های متفاوتی از هارد دیسک را پشتیبانی کند. مثلاً یک دی وی ار نهایتاً از هارد دیسک با ظرفیت 6 ترابایت را پشتیبانی می کند. ولی در ان وی ار این ظرفیت حداکثری تا 10 ترابایت یا 12 ترابایت در سری های جدید می باشد. هر دو دستگاه بسته به تعداد کانال های ورودی تصویر از تعداد هارد دیسک های متفاوتی پشتیبانی می کند. مثلاً یک دستگاه 16 کانال از 2 هارد دیسک و دستگاه 23 کانال از 4 تا 8 هارد دیسک پشتیبانی می کند که این مورد در هر دو دستگاه یکسان است.

 

4- پهنای باند مصرفی

 

سیستم دوربین NVR برای ضبط و ذخیره فیلم ها نیازی به اینترنت ندارد. اما اگر بخواهید از راه دور به تصاویر و سیستم مداربسته خود دسترسی داشته باشید، وجود اینترنت الزامی است. این سیستم ها یک جریان صوتی- تصویری عالی را متناسب با کار شما و با استفاده از شبکه ارائه می دهند. سیستم های تحت شبکه با توجه به ساز و کاری که دارند ارسال اطلاعات از طریق شبکه ممکن می شود. بنابراین از پهنای باند شبکه داخلی استفاده می کنند بدون این که اینترنتی مصرف شود. این پهنای باند براساس تعداد دوربین های شبکه و نوع آنها متفاوت خواهد بود. در حالی که در زمان ارسال اطلاعات از طریق اینترنت تنظیمات میزان مصرف پهنای باند کمی تغییر می کند. شما می توانید با کیفیت بالا تصاویر را ضبط کنید (مصرف پهنای باند شبکه داخلی بیشتر) اما با کیفیت پایین تری از طریق اینترنت انتقال دهید (پهنای باند کمتر). اگر از سیستم های دی وی ار بخواهید همانند سیستم NVR مورد استفاده قرار دهید، پهنای باند شبکه را مصرف خواهد کرد.

 

5- کیفیت تصاویر

 

در سیستم DVR، امواج آنالوگ باعث می شوند که کیفیت تصاویر در مقایسه با سیستم NVR کمتر باشد. همچنین کابل های کواکسیال به طور کلی سیگنال های صوتی را انتقال نمی دهند و ضبط کنندهای DVR نیز تعداد معدودی درگاه ورودی صوتی دارند.

 

6- نصب

 

در سیستم آنالوگ دوربین ها با استفاده از کابل کواکسیال و توسط فیش BNC به دستگاه متصل می شوند. هر چند استفاده از کابل های کواکسیال ممکن است به صرفه و کارآمد باشند اما دارای محدودیت هایی نیز هستند. مسیریابی برای کابل های کواکسیال، ممکن است شرایط نصب را دشوار تر کند. همچنین ممکن برای هر دوربین نیز نیاز به پریز برق باشد.

 
 

حالا DVR بخرم یا NVR ؟

 

 

با توجه به مطالبی که راجع به تفاوت DVR و NVR گفته شد؛ درست است که سیستم تحت شبکه بسیار انعطاف پذیر و هوشمند است. اما سیستم های تحت شبکه گران تر نیز می باشد. بنابراین جهت انتخاب باید به نوع کاربری خود توجه کنید. در صورتی که سیستم مداربسته برای یک محیط کوچک می خواهید سیستم آنالوگ و Dvr نیاز شما را جواب خواهد داد و نیاز به سیستم های گرانتر نیست.
اما چنانچه نیاز به سیتم نظارتی در کارخانه ها یا سازمان های اداری و فروشگاه های بزرگ را دارید. سیستم های تحت شبکه به دلیل قابلیت انعطاف پذیری و ارتقا گزینه صد در صد بهتری است.
لذا توصیه می کنیم قبل از خرید از طریق شماره زیر، مشاوره لازم را در این زمینه انجام دهید تا بعدا دچار ضرر مالی نشوید.


dvr 204g-f1

لیست قیمت هایک ویژن

دوربین کیوب هایک ویژن

کابل شبکه هایک ویژن

دوربین تشخیص چهره

ذخیره ساز تحت شبکه

علت بوق زدن دوربین مداربسته

دوربین تورت

دوربین مداربسته میکروفون دار

دوربین هارس

دوربین حارس

نمونه قرارداد نصب دوربین مداربسته


شفاف سازی مراحل نصب و فروش دوربین مداربسته در تمام پروژه های کوچک و بزرگ امری الزامی است. از این رو انعقاد قرارداد نصب دوربین در همان ابتدای کار باید صورت بگیرد. با وجود قرارداد هم کارفرما از جزئیات امور و خدمات پشتیبانی و گارانتی نصب اطلاعات جامع پیدا می کند. هم پیمانکار در انتها پروژه از نظر تسویه حساب کمتر به مشکل برمی خورد و تمام وظایف خود را که در قرارداد آمده را انجام داده و مشکلی با کارفرما پیدا نمی کند. با ما همراه باشید تا با جزئیات نمونه قرارداد نصب دوربین مداربسته آشنا شوید.

1- چرا قرارداد نصب دوربین مداربسته ببندیم؟

ممکن است از اطرافیان خود شنیده باشید که شخصی اقدام به نصب دوربین مداربسته در مکانی نموده است. اما چون قراردادی امضا نشده در تسویه حساب دچار مشکل شده است.

همچنین این اتفاق افتاده که کارفرما خواسته از دوربین های ارزان موجود در بازار استفاده کند و پیمانکار هم زیر بار قرارداد نرفته و یا مسائلی از این قبیل و شخص بعدها نتوانسته پشتیبانی مناسبی برای پروژه خود بگیرد.

بنابراین بهتر است قبل از خرید و انجام پروژه قراردادی با مفاد مهم اعم از نحوه نصب، پشتیبانی و تسویه مالی نوشته شود تا از این قبیل مشکلات برای طرفین به وجود نیاید.

2- نکات که در قرارداد نصب دوربین باید رعایت شود

در این قسمت به چند مورد که بهتر است در مفاد قرارداد به آنها توجه کرد را شرح می دهیم:

  • خدمات پس از فروش:

پس از نصب و راه اندازی سیستم امنیتی باید نحوه استفاده از آن به صورت رایگان به مشتری (کارفرما) آموزش داده شود. پس از آموزش و رضایت مشتری هر گونه خدمات پشتیبانی که نیاز به حضور کارشناس نصب به محل را داشته باشد از قبیل تنظیم مجدد دستگاه، پشتیبانگیری، بازبینی تصاویر و یا پردازش تصاویر طبق تعرفه حساب خواهد شد.

  • اختیارات کارفرما:

کارفرما به دلیل اینکه قبل از انعقاد قرارداد پیش فاکتور را دریفت کرده و مشاوره حضوری استفاده کرده، قبل از انجام پروژه حق هر گونه اعتراض نسبت به قیمت تجهیزات، کیفیت اجناس، برند تجهیزات، مدت گارانتی، تسویه حساب و …. دارد.

اما پس از تفهیم کلیه موارد و با اعلام رضایت و امضا تفاهم نامه نصب دوربین حق اعتراض در این زمینه ها را از خود سلب و ساقط می نماید. لذا پس از امضا و تحویل سیستم نظارتی از پیمانکار و کسب آموزش های لازم موظف به پرداخت باقی مانده قرارداد می باشد.

3- محاسبه هزینه کابل کشی دوربین مداربسته

متراژ نهایی کابل دوربین مداربسته و سیم برق ، داکت پس از پایان پروژه محاسبه می شود. در صورت افزایش مصرف سیم و کابل  بیشتر از مقدار درج شده در فاکتور، بابت هر متر باید هزینه متریال مصرفی و اجرت به فاکتور اضافه گردد. البته توجه کنید در صورت اختلاف هزینه بیش از حد لازم است پیمانکار قبل از اقدام جزئیات امر را در اختیار کارفرما قرار دهد تا مشکلاتی بعدا هنگام تسویه حساب پیش نیاید.

4- هک شدن سیستم نظارتی

همانطور که گفته شد باید پیمانکار نصب تمام آموزش های لازم از قبل تغییر رمز، کار با پنل مدیریت و نظارت را به کارفرما بدهد. لذا پس از آن هر گونه اقداماتی مانند تغییر رمز دوربین مداربسته و nvr، هر گونه خرابکاری مثل: هک شدن دوربین مداربسته و نفوذ به سیستم و سوء استفاده های بعدی از مسولیت پیمانکار خارج است و متوجه کارفرما می باشد.

5- مبلغ نمونه قرارداد نصب دوربین مداربسته

منظور از مبلغ نمونه قرارداد نصب دوربین های مداربسته، مبلغ مربوط به حق الزحمه نصاب است. در این بخش مبلغ قرارداد نصب مشخص می شود که حق الزحمه نصاب چقدر است. این مبلغ بنابه نظر کارفرما می تواند به صورت کلی تعیین شود یا به صورت تفکیک شده و برای هر بخش پروژه جداگانه تعیین گردد.
در صورتی که تجهیزات و سیستم نظارتی توسط نصاب تهیه شود، هزینه این موارد نیز تماما بر عهده کارشناس خواهد بود.

6- تعهدات نصاب

 

  • نصاب پروژه باید طبق موضوع قرارداد پیش برود و تمامی دوربین ها را به صورت صحیح و با زاویه دید مناسب نصب کند.
  • در هنگام انجام پروژه نصب دوربین مداربسته باید لیست اسامی تمام تیم کارشناس نصب به کارفرما اعلام گردد.
  • نصاب موظف می باشد پس از نصب و راه‌ اندازی دوربین‌ های مدار بسته، اطلاعات و آموزش های لازم را به کارفرما بدهد.
  • نصاب متعهد می باشد رد صورتی که جانمایی دوربین ها مناسب نیست یا عاملی موجب خلل سیستم امنیتی و نظارتی می شود را به کارفرما اعلام کند.
  • نصاب موظف است بهترین جایگاه ها برای نصب دوربین را به کارفرما پیشنهاد بدهد.

7- فسخ قرارداد در نمونه قرارداد نصب دوربین مداربسته

یکی از مهمترین مفاد نمونه قرارداد نصب دوربین مداربسته، بخش فسخ قرارداد و دلیل فسخ است. در قرارداد نصب دوربین مدار بسته لازم است طرفین حتما تا اتمام پروژه به قرارداد پایبند باشند. اما در صورتی که بنابه دلایلی که در قرارداد تعیین می شود امکان ادامه همکاری نباشد طرفین می توانند به صورت یکطرفه قرارداد را فسخ کند. از جمله شرایط فسخ نمونه قرارداد نصب دوربین مدار بسته عبارتند از:

  1. عدم توانایی فنی نصاب در نصب و راه اندازی دوربین مداربسته و سیستم پشتیبانی
  2. واگذار کردن پروژه به شخص دیگر، بدون اجازه و اطلاع کارفرما
  3. ورشکستگی یا از کار افتادگی نصاب
  4. تاخیر در شروع اجرای پروژه بیش از حد آنچه که در قرارداد آمده است
  5. هرگونه اقداماتی که خلاف قرارداد باشد و موجب خسارت و ضرر گردد.

نقطه کور دوربین مداربسته


شاید در محل کارتان، ساختمان مسکونی و یا هر جای دیگری که مجهز به دوربین مداربسته باشد، برایتان سوال شده که نقطه کور دوربین مداربسته کجاست؟ کدام نقاط است که دوربین مرا نمی گیرد؟ یا چجوری دوربین ها باید نصب شوند که نقطه کوری نماند و تمام محیط را پوشش دهد؟ با ما همراه باشد تا با یکی از بزرگترین چالش نصب دوربین مداربسته آشنا شوید و پاسخ سوال های زیر را پیدا کنید.

  • نقاط کور دوربین مداربسته
  • چگونه دوربین های مداربسته را نصب کنیم که نقطه کور کمتری داشته باشند؟
 
 
  •  نقاط کور دوربین مداربسته

همیشه یکسری نقاط وجود دارند که از دید دوربین مداربسته خارج هستند. بنابراین اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید بهتر است برای در امان ماندن از دسترس سارقین، این نقاط را شناسایی کنید.

به صورت کلی 3 نقطه مهم که دوربین ها ممکن است قادر به شناسایی آنها نباشد شامل:

  1. زیر دوربین مداربسته
  2. روبروی تابش نور خورشید یا یک منبع نور قوی
  3. تفاوت زیاد اختلاف نور در یک فضایی
 
 

1- زیر دوربین مداربسته

هیچ دوربینی به تنهایی نمی تواند تمام نقاط را پوشش دهد. معمولا زیر دوربین مداربسته و تا شعاع 1 متری دوربین را نمی توان مشاهده کرد.

2- روبروی منبع نور زیاد

وجود نور مهم ترین عامل برای ثبت و ضبط یک تصویر با کیفیت عالی توسط دوربین های مداربسته است. وجود منبع نور زیاد و مستقیم باعث سیاه دیده شدن اشیا می شوند.

این اتفاق ممکن است در ساعاتی از روز یا فضا اتفاق بیفتد. مثلا در تابستان دوربین مداربسته در نقطه ای نصب شده است که شاخ و برگ درختان جلوی تابش نور را می گیرند. اما با تغیر فصل و ریزش برگ ها و هرس درختان ممکن است این مانع نور از بین برود و دردسرساز شود.

همچنین ممکن است در زمستان زمین پوشیده از برف شود و انعکاس نور خورشید در برف باعث ایجاد بلایند اسپات (Blind Spot) شود. از این رو  برای اینکه بتوان عکس و تصویر متناسب و با جزئیات دقیق را ثبت کرد، لازم است زاویه منبع نور،  ترکیب سایه ها و نور به صورت درست تعیین کرد.

3- اختلاف نوری زیاد

در برخی مکان ها مانند پارکینگ ها و درب ورودی ساختمان ها نور داخل کم است اما با باز شدن درب فضای ورودی کامل روشن است. این اختلاف نور شدید باعث سیاه دیده شدن اجسام متحرکی می شوند در یک بخش مشخص (ورودی) می شوند.

 
 
 
  • چگونه دوربین های مداربسته را نصب کنیم که نقطه کور کمتری داشته باشند.

کلا هر دوربینی دارای نقطه کور است. بنابراین برای اینکه بتوانیم تمام نقاط را پوشش دهیم باید دوربین ها طوری تنظیم شوند که هر دوربین مداربسته نقطه کور نزدیک ترین دوربین خود را پوشش دهد. در ادامه نحوه به ارائه راه حل کاهش نقطه کور دوربین مداربسته می پردازیم:

 

1- زاویه دید دوربین مداربسته:

 

هر چه زاویه دید دوربین مداربسته وایدتر باشد، می تواند نقاط بیشتری را پوشش دهد. در این صورت درصد نقطه کور کمتر خواهد شد. البته بهتر است بدانید هر چه زاویه دید بیشتر شود جزئیات کمتری قابل مشاهده است.

دوربین مداربسته فیش آی یا پانورامیک از جمله دوربین هایی هستند که زاویه دید 360 درجه‌ای دارند. برخلاف سایر دوربین های مداربسته دوربین چشم ماهی، فلت بوده و زاویه دید 360 درجه دارند و هیچ نقطه کوری ندارند. برای داشتن چنین زاویه دیدی دوربین fisheye باید در مرکز فروشگاه و حداقل در ارتفاع 3 متری نصب شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

 

 

اما اگر محدودیت ارتفاع و هزینه را دارید دوربین‌ اسپید دام یا گردان در مقابل دوربین فیش آی ارزان‌تر است. با کمک دوربین گردان و کنترل از راه دور می توانید جهت دوربین مداربسته را تغییر داد. به این ترتیب از نقاط دیگر غافل نشویم.

 

 
 
دوربین فیش آی
 

 
دوربین اسپید دام
 

نکته 1

البته توصیه می شود برای عملکرد بهتر دوربین مداربسته در کنار دوربین اسپیددام یک دوربین فیکس نیز نصب شود تا در هنگام چرخش دوربین، از سایر نقاط غافل نشویم.

 
 

2- نورپردازی

برای داشتن تصویری با کیفیت مناسب و عدم از دست یافتن تصاویر نورپردازی فاکتور مهمی است. ابتدا بهتر است موقعیت منبع نوری خود را به خوبی مشخص کنید. بهتر است روشنایی را در نزدیکی دوربین مدار بسته و به سمت آن قرار دهید. اما جهت جلوگیری از انعکاس نور در دوربین مداربسته، بهتر است منبع نور حداقل در فاصله 1 متری از دوربین باشد. در مورد دوربین مداربسته دام لازم است منبع نور در فاصله 1 متری از زیر دوربین تنظیم شود.

 

نکته 2

جهت دستیابی به تصاویر بهینه پیشنهاد می کنیم نور دوربین خود را با نور منبع روشنایی در شب تنظیم کنید

 
 

3- عکس برداری قبل از نصب دوربین  مداربسته

توصیه می شود قبلا از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ، مناطقی که قصد دارید تحت پوشش دوربین مداربسته قرار گیرد، عکس بگیرید. این کار باعث می شود شما متوجه سه نکته زیر شوید:

  • اندازه لنز مور نیازتان چیست 
  • دوربین را در چه فاصله‌ای باید نصب کنید 
  • پهنای محیط مورد نظر چقدر است